Как да направим ароматен чай от рози?

Как да направим ароматен чай от рози?

Понякога традиционният ароматен чай е труден за намиране, а също и доста скъп. С тази статия ще ви подскажем как да си направите уникален чай с аромат на роза у дома.

Отидете в билкова аптека и си купете 500гр. обикновен билков чай или си направете микс от билки по ваш избор.

image163

image167Подгответе 700гр. изсушени розови листенца. Имате два варианта – или да си купите готови или да си ги изсушите. Ако имате в градината розов храст, можете да откъснете няколко цвята и да оставите листенцата на прохладно, сухо място да изсъхнат. Другият вариант е, ако са ви подарили букет от рози (например за Св. Валентин), вместо да ги изхвърлите след като изсъхнат, може да използвате листенцата им.

 

Важно: Преди да изсушите листенцата трябва да сте сигурни, че розите не са пръскани с химически препарати!

Смесете в метална кутия билките с розовите листенца и бъркайте, докато се разпределят равномерно. Чаят се съхранява най-добре в метална кутия с плътен капак, но ако искате на направите подарък на някой, ще е по-красиво, ако го поставите в стъклен буркан или в целофан, завързан с панделка.

image165

Сварете чая, оставете го да се запари за няколко минути и го прецедете. Чаят ще има прекрасен аромат на рози! Сервирайте със сладко от рози или розов локум.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *