Джинджифилът – натуралният имуностимулатор!

Джинджифилът – натуралният имуностимулатор!

От дълбока древност джинджифилът е познат със своите лечебни свойства. За родина на този корен се спряга Югоизточна Азия. Самият Конфуций (557-479 г. пр.н.е.) го споменава в своите „Аналекти“, говори се, че мъдрецът не е сядал на масата без него. Джинджифилът е с високо съдържание на манган и минерали, които допринасят за устойчивост към болести. Той предпазва лигавицата на сърцето и кръвоносната система, намалява високото кръвно налягане,  понижава нивата на вредния холестерол. Също така действа стабилизиращо и укрепващо на имунната система, препоръчва се след травми и заболявания, тъй като спомага за преодоляването на болки и възпаления, има силна възстановителна функция. Тази ароматна подправка влияе положително върху мъжкото здраве, а редовната му употреба повишава потентността.

image158

Ето как бързо и лесно да приготвите натурален имуностимулатор с джинджифил:

Обелете и настържете (на ситната страна на рендето) два пресни корена от джинджифил (колкото два средно големи картофа); обелете кората на два лимона и ги нарежете на ситно, като внимателно премахнете всички семки. Вземете обикновен буркан от 700 мл и ги смесете в него. После допълнете буркана с мед и разбъркайте хубаво.

Вземайте по 1 супена лъжица сутрин на гладно,  за предпочитане е да използвате дървена или пластмасова лъжица, но и металната няма да представлява голям проблем.

image159

Не предозирайте, въпреки че коренът от джинджифил има много ползи за здравето, има и потенциални странични ефекти. Той може да понижи производството на тромбоксан и да възпрепятства събирането на плателетите. Това повишава риска от кървене. Затова, ако страдате от хемофилия или приемате лекарства, разреждащи кръвта (като аспирин), не се препоръчва употребата на джинджифил.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *