Дали е любов или само секс?

Дали е любов или само секс?

image133Думите „Обичам те” имат различна сила и значение за отделните индивиди. Започвайки нова връзка често не знаете накъде ви водят тези взаимоотношения – само към задоволяване на нагона или към свързване на умовете и сърцата. Знаейки разликата ще можете да решите дали искате да запазите тази връзка или не.

 

Помислете дали само вие проявявате интерес във връзката. Наблюдавайте дали партньорът ви забравя казаното от вас и уговорките, които имате. Интересува ли се от състоянието ви, как се чувствате, как е минал денят ви? Ако не проявява интерес към нещата, които се случват с вас и касаещите ви проблеми, това е един от първите признаци, които сочат, че не се интересува от задълбочаването на отношенията си с вас.

Помислете за телефонната ви комуникация – имате ли продължителни разговори, които никой от двамата не иска да прекъсне? Ако отговорът е „Да”, това е силен сигнал, че съществува взаимен интерес.

Обърнете внимание на взаимовръзката му с телефона. Ако го поглежда често и той винаги е до него/нея, а когато звънне „приятел” се отдалечава, докато провежда разговора или постоянно си пише с някой, не се притеснявайте да попитате дали очаква важно обаждане и може ли да сподели кой се обажда. Ако отговори „Никой” това обикновено е някой, който има значение за него. Имайте предвид обаче, че завишеното ви любопитство и непрестанните въпроси могат да имат отрицателно въздействие върху връзката.

Помислете за времето, което прекарвате заедно, дали през по-голямата част разговаряте, ходите на кино, ресторант, разходка в парка или връзката ви се свежда само до сексуален контакт. При някои тези насоки се усещат инстинктивно в контекста на връзката, но много хора, заслепени от собствените си чувства,  не се замислят над очевидните неща, освен ако вниманието им не се насочи в тази посока.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.