Опаковане на подаръци с подръчни материали

Опаковане на подаръци с подръчни материали

Какво би бил подаръкът при повод и без повод без момента на изненада? За това основен принос има опаковката, тя носи със себе си любопитство и нетърпеливо очакване. От друга страна, когато е приготвена лично от ръцете на подаряващия, подаръкът придобива по-висока морална стойност. Опаковките в търговската мрежа са от порядъка на 1.50-4 лв, а и повече. Ако опаковате подаръка си с такава опаковка, тя прави моментно впечатление и после заминава в коша, що се отнася до торбичките – бъдете сигурни, че те ще намерят нов притежател при следващ повод.

Не е необходимо да опаковате задължително подаръка си в специално пригодена хартия. С подръчни материали ще си спестите пари, а и ще направите нещо оригинално и персонално. Единственото, което не можем да обещаем е, че ще спестите време. Но това е идеята – да посветите на някого своето време и внимание.

  1. Картонена кутия

Най-лесно се опакова подарък, когато той е поставен във форма с прави ъгли. У дома сигурно сте складирали някъде стари кутии от закупени мобилни телефони, друга електроника, опаковка на фаянс, кранове и всякакви други. Изберете подходящ размер за своя подарък и преминете на следващата фаза.Освен картонена кутия можете да използвате и хартиени пликчета, които са ви дали в някой магазин. Ако тези опаковки нямат картинки и апликации и са в добро състояние, не е необходимо непременно да ги покривате с хартия. Подаръците, които не могат да влязат в кутия или просто не сте намерили такава, а имат неправилна и трудна за опаковане форма, по-добре да ги опаковате във вързопче.

Опаковането на кутия е лесно, когато знаете правилната техника:

  1. Добрият стар вестник

paperАко още купувате вестници или току-що сте освободили килера от няколко такива, можете да ги използвате за опаковане.Подберете страници без политически новини и разголени дами. Трябва да имат приятни картинки или забавни новини. Може да е колонката с вицове. Ако не ви харесва в натурален вид, можете да го нашарите с маркери и да нарисувате забавни мустаци, бради и други карикатурни добавки върху лицата във вестника. Все пак ако рисуването не ви е в силата, по-добре е да се въздържите, когато става въпрос за приятели и близки без чувство за хумор. Разбира се, вестникът трябва да е в добро състояние и да има хубава хартия. Със същия и даже по-добър успех можете да опаковате със страниците на списания. В много издания има картини от лазурни плажове, високи планини, научни открития.

???????????????????????????????

  1. Обикновена бяла копирна хартия

wordВ зависимост от големината на подаръка един или няколко бели листа ще бъдат прекрасно пано на всякакви декорации. Ако имате красив почерк, можете да изпишете листа със стихотворенloveия. Компютър и принтер също могат да бъдат използвани за това – изберете красив шрифт или други интересни графики и ги принтирайте. Можете да принтирате игрословица или кръстословица, която да изписва пожеланието или името на човека. Например „Водоравно: „Най-добрата майка родена през 1960 и …“ – попълнете името на човека. Или судоку, в което да впишете числата от датата на рождения ден или съответния повод? Имате у дома симпатични печатчета? – Използвайте тях или прибегнете до старата техника с издълбан в желана форма картоф и малко боя. В случай че нямате доверие на това щамповане, изрежете от хубаво списание картинки, които знаете, че ще се харесат на дадения човек и ги залепете върху хартията. Това можете да сторите и върху голия картон или обикновеното хартиено пликче. Подберете пасващи си елементи, които могат и да подсказват идеята на подаръка.

  1. Опаковане с плат

clothКой е казал, че само хартията става за опаковане?! Платът е идеален опаковачен материал. Ако имате плат, от който и потник да не можете да си ушиете, но има симпатични шарки и не сте го ползвали за парцал, ще влезе в добра употреба. В случай че не ви стига за цялостно опаковане, нарежете го на цветчета, лентички и квадратчета. Вместо да лепите плата: ако е по-голям – го вържете като вързопче; ако е по-малко като площ, наставете няколко парчета с игла и конец. Можете да пришиете и копченца. Дантелата също е прекрасен опаковачен материал – нея можете да я оставите и за украса.

wrap

  1. Украса

wrap3muffinsЗабравете за момент за стандартните панделки, които накъдряте с ножицата. Има безкраен набор от предмети, с които можете да украсите. Вече споменахме копчетата. Увийте около подаръка малко канап, панделка или друга лентичка и закрепете за тях копчета, стари ненужни ключове, части от ключодържатели, изрязан плат, паднала украса от фиба, перлички, паднало перце от папагала, обица без другарче, скъсана верижка, мъниста. Ако имате от хартиените цветни формички за кeксчета, можете да поставите няколко едни в други, така че да се получат розички. Можете да комбинирате подаръка с букет като вържете клончета, цветенца, шишарки. Интересна идея е да закрепите опакован бонбон или ароматна торбичка. Изрязвайте звездички, сърчица, снежинки и други апликации.

wrap2

  1. Подаряване на пари

Това винаги е добра идея, когато не знаете какво да купите, но винаги остава чувството за дистанцираност и някакво особено неудобство и у двете страни. Можете да туширате това усещане със саморъчно декориран плик. Използвайте някой от горе описаните методи. Вярно, че парите не миришат, но още по-хубаво ще бъде, ако напръскате предварително плика или оставите вътре ароматни цветченца или други, които да не придават съблазнителен, а само лек приятен аромат.

  1. Развихрете фантазията си!

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *