Как да изчистите лицето си за 1 седмица?

Как да изчистите лицето си за 1 седмица?

В съвременните градски условия, а и изобщо при допир с атмосферните влияния, кожата се нуждае от често почистване и освежаване. Не всеки може да си позволи посещение в козметичен салон, а козметичните продукти отнемат по-дълго време докато има резултат. Нашето предложение изисква от вас да посветите една седмица и да се снабдите с натурални продукти.

 Започнете, като намокрите чиста кърпа с топла вода и я притиснете към лицето си. Топлината ще отвори порите, а водата и парата ще ги почистят. Бъдете внимателни водата да не е прекалено гореща!

Измийте добре ръцете си със сапун. Не може да измиете ефективно лицето си, ако ръцете ви се мръсни и пренасяте всички микроби от ръцете към лицето. След като кърпата изстине, измийте лицето си с антибактериален сапун. Не изплаквайте лицето със студена вода, а просто изплакнете с топла вода и го подсушете.

 

 Вземете 2 супени лъжици захар и 2 супени лъжици вода. Разбъркайте, докато се сгъсти, след това добавете още една лъжица захар и разбъркайте пак. Намокрете ръцете си с чиста вода и навлажнете леко лицето си, да не е съвсем сухо. След това гребнете от сместа и с леки кръгови движения я втривийте в бузите и челото си в продължение на 60 сек. Това е вашият ексфолиант.

 Изплакнете лицето си с чиста вода. Изстискайте около 10 капки лимонов сок на дланта си и намажете равномерно по лицето за 10 секунди. Имайте предвид, че лимоновият сок е киселинен и ако усетите силно щипане по кожата, изплакнете веднага.

Изплакнете лицето си толкова студена вода, колкото можете да понесете. Водата е като ключ към порите – топлата ги отваря, студената ги затваря. Чрез извършването на тези стъпки ще почистите почти цялата мърсотия и бактерии от кожата ви. Правете това всеки ден и само след една седмица ще имате чиста кожа на лицето, равен тен и свеж отпочинал вид.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *