Как да изберем подходящи панталони?

Как да изберем подходящи панталони?

Изборът на панталони обикновено е повлиян от личния вкус, модата в момента и удобството, за съжаление обаче много рядко хората се съобразяват с пропорциите и проблемните си зони.

  • За да изглеждате наистина добре, трябва да подберете подходящата линия, дължина и цвят на панталона. Например дами с повече килограми в областта на таза е препоръчително да избират по-тъмни модели и без апликации и шарки. Пришитите джобове смъкват линията на седалището, особено при жени с плоски седалищни мускули. При по-пищните важи правилото, че колкото по-тесни и плътно прилепнали са джобовете, токлова по-малка изглежда обиколката. Широкият женствен таз изглежда по-стеснен в дънки с по-дълбоко дъно и по-висока талия. Крачоли, които се разширяват леко в долната си част, от своя страна удължават краката.

На дами с часовникова фигура (широк таз, но малка талия) стоят добре панталони, разширяващи се от нивото на коляното надолу

 

  • По-слабите и крехки дами могат да си позволят стреч панталони с плитко дъно, които наподобяват клин. Ако обаче краката ви са прекалено слаби, при възможност намерете панталони, които от коляното нагоре имат хоризонтални линии – те опитически ще разширят бедрата. Ще ви стоят добре и панталоните чино.
  • Нисички и по-закръглени жени е препоръчително да избягват  панталони със скъсени крачоли.  Моделите с ниска талия с дължина 7/8 скъсяват оптически краката. По-дребничките е добре да предпочетат прави парталони и такива с ръб. Високите обувки също ще удължат линията. Друг съвет за дамите с такава фигура е да не прекъсват с ясна линия тялото си, раграничаването на торс и крака с отличаващи се цветове не е препоръчително; за панталоните и блузата изберете тонове, които плавно преливат един в друг. Ако все пак се спрете на контраста, изберете за горната част по-светъл тон от този за панталоните.

 

  • Много високата талия, покриваща дори долните ребра или почти достигаща бюста, е по-добре да остане за жени, които имат плоско коремче, тъй като при този вид панталони погледът се насочва точно към тази зона.

 

  • Освен формата, платът на панталоните също може да подчертае по подходящ начин фигурата. През по-студените зимни месеци по-пищните дами могат да се възползват от панталони с повече съдържание на вълна. Тя придава по-плавна и свободна линия. Напротив, панталони с ластичен плат ще представят фигурата ви в негативна светлина.
  • Мъжете  също често избират прекалено тесни панталони. Докато жените желаят да прикрият по-едри седалище, бедра и коремче, то при мъжете последното е основната проблемна зона. Затова при тях е важно да изберат точния размер на талията. Панталоните трябва да имат абсолютно права линия на крачолите. Прекалено широките крачоли и при мъжете скъсяват и разширяват фигурата.

Когато избирате панталони, е трудно сами да прецените дали ви стоят добре, особено ако в съблекалнята няма повече огледала, които да покажат изглед и отзад. Затова нека ви придружи доверен и чистосърдечен приятел или роднина.

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *