Как да си изберем татуировка?

Как да си изберем татуировка?

Убедени сте, че непременно искате да украсите кожата си с татуировка но още не сте взели крайното решение каква точно да бъде тя? Татуировките разкриват своя чар при правилно подбрани дизайн и част от тялото. Отстраняването е скъпо, болезнено и невинаги ефективно, затова е добре да направите правилния избор още от самото начало, за да не съжалявате по-късно. Колкото повече време отделите на планирането и избора на дизайн, толкова е по-вероятно да се радвате на вашата татуировка сега, в близко бъдеще и много по-късно в живота си.

1. Избягвайте прибързаните решения!

Повечето от несполучливите татуировки са резултат на прибързани решения. Ако сте си направили татуировка, защото сте били пияни, бунтували сте се срещу родителите си или защото приятелите ви вече имат поне по една, сте взели всички погрешни решения и съвсем скоро ще съжалявате. Списъкът от дизайни, за които със сигурност ще съжалявате, включва:

  • всяка татуировка, която прилича на генитали – Помислете върху това, но не прекалено дълго, защото отговорът е прост: Не го правете!
  • всичко, което е неправилно изписано – най-вероятно, защото сте били прекалено пияни за да забележите.
  • всичко, свързано с училището или университета, заради мимолетното си влияние върху вашия живот. Все пак не можете цял живот да останете мисловно на скамейката.
  • надписи на непознат за вас език – тези китайски йероглифи може да изглеждат секси, докато някой китаец не ви каже, че те всъщност означават „обект за продажба”, „харесва ми мухъл за закуска” или „възбудена майка”… Неприятно нали?
  • имена на бивши или бъдещи бивши партньори – Може да имате чувството, че ще бъдете заедно до края на вечността, но съществува голяма вероятност татуировката да издържи по-дълго от връзката ви. На първо място сред татуировките, които художниците са били помолени да прикрият, са тези с имена. Ако името не е на вашето дете, обикновено идеята не е добра.
  • всичко модерно точно сега – банда, телевизионно шоу, карикатура или комикс. Знакът който обичате днес, може да не е нещо, което да искате да носите завинаги върху кожата си.

image552. Помислете за бъдещето!

Представете си как ще изглеждате с тази татуировка след 10 или 15 години. Ще я харесвате ли, дори когато станете стари и се сбръчкате? Ако сте си татуирали анимационен герой или триглава ламя, напълно е възможно след време картинката да противоречи на светоусещането ви.

Татуировката трябва да носи нещо от вас, да има особено лично значение,  да ви напомня за щастливо събитие или за преодоляни трудни моменти, да показва характера ви.

3. Решете къде ще е татуировката!

Помислете къде на тялото си искате да сложите желаната татуировка. Разсъдете дали ще може да прикриете татуировката с дрехи, ако някакъв повод го наложи. Например, ако сте жена, ще се чувствате ли удобно, ако трябва да облечете официална рокля с гол гръб, а имате татуировка на гърба си? Помислете за бъдещото си професионално развитие. Има татуировки, които могат да се превърнат в проблем,  ако се показват под униформата или работното облекло. Това зависи от индустрията, в която възнамерявате да работите, но не забравяйте, че хората постоянно променят кариерата си и не може да сте сигурни какво ще работите.

image56

4. Не използвайте масови шаблони!

Прекарайте известно време в усъвършенстване на дизайна и изберете нещо, което има смисъл за вас. Може да ползвате шаблоните, показвани в ателиетата, само за вдъхновение. По-добре е да измислите свой уникален дизайн, отколкото дизайна от масовия пазар. Ако си татуирате надпис на чужд език, първо проверете значението и правописа на всяка дума или йероглиф. Решете какъв ще е шрифта и цвета на надписа.

5. Намерете студио и правилния художник!

Първото, което да проверите преди избора си, е дали татуировчика ползва нови и стерилни игли за всеки клиент. Стойте далеч от студио, в което не отварят иглите пред вас! След като сте се успокоили за здравето си, може да обърнете внимание на работата на художника. Потърсете художник, който е добър в импровизациите. Повечето татуировчици не са художници, а просто копират избраната картинката върху кожата ви и повтарят контурите с машинката.

6. Направете проба!

Разпечатайте окончателния вариант в големината, която ще татуирате. Наложете го върху мястото където ще бъде татуировката и застанете пред огледалото. Така ще може да получите представа как ще изглежда татуировката, а също дали ви пасва или се чувствате добре с нея.  Можете да си направите пробна татуировка като повторите контурите с къна. Няма да добиете представа за цветовете и светлосенките, но ще сте в състояние да прецените дали ви харесва основния мотив и големината. Къната трае един месец, през това време се възползвайте от възможността да изпробвате различни облекла, да получите подкрепа или неодобрение.

7. Мислете преди мастилото!

Добре обмислете решението си и внимателно планувайте реализацията. Красивото произведение ще ви прави горди и щастливи, а лошата татуировка ще ограбва вътрешния ви мир всеки път, когато я погледнете.  Кой вариант ще изберете?

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *