Как се прави дневен грим?

Как се прави дневен грим?

Често срещано явление е дамите да прекаляват с грима през деня или изобщо да не нанасят такъв, защото се страхуват да не загубят естествения си чар. Дневният грим цели само да подчертае вашите черти, да изглади несъвършенствата и да придаде свеж вид. Другият позитив е, че след това може много лесно да премине към вечерен, докато обратното е по-сложно.

 1. Преди да нанесете грима, се погрижете за кожата като нанасете дневен крем за лице и околоочен крем. По този начин гримът ще държи по-дълго. Можете да нанесете и ВВ или СС крем с рефлектиращи пигменти, които ще изгладят неравностите е ще направят кожата по-сияйна.     

 

 

 

 

2. Сега е време да нанесете основата. Подберете фон дьо тен, който да подхожда на вашия тен. Не използвайте по-тъмен или по-светъл, защото лицето ви ще изглежда като маска. Независимо от консистенцията нанасянето става първо върху средата на челото, носа, на скулите под очите и брадичката, оттук разнесете с пръсти или тампонче към външната страна на лицето. Огледайте внимателно лицето си в профил и под брадичката, за да бъдете сигурни, че не са се получили линии и петънца. Отстранете с козметична кърпичка зацапванията по линията на косата и ушите. При нанасянето и размиването на основата не бива да търкате и дразните кожата, използвайте леки потупващи движения.

3. За кожните несъвършенства като бръчици и тъмни кръгове под очите използвайте коректор, нанесете и изгладете леко с пръсти. Коректорът трябва да е само един тон по-светъл от основата. Течният коректор се разнася по-добре с четчица. За по-сухи бръчици по-добре използвайте по-гъст покривен крем. Зачервяванията се покриват с крем с цвят на кожата или зеленикав коректор/крем (има го често в комплект с коректор), който се нанася преди основата.

4. Завършете подготовката на лицето с пудра, не наслоявайте прекалено. Вземете четчицата или тампончето и съвсем леко разнесете пудрата по брадичката, носа и челото. Обърнете особено внимание на ноздрите, да не би гънките да са останали непокрити. Светло бежовото пасва почти на всички тоналности кожа, жълтеникавата пудра стои особено добре на светлина от свещи и друг вид меко осветление.

5. Подчертайте веждите си с молив или сенки (с тънка четчица) в светло до тъмнокафяво в зависимост от естествения им цвят. Черният цвят не е подходящ, оставете го за вечерен грим, в случай че веждите ви са естествено черни. Не натискайте, направете само няколко леки чертички и ги разнесете. Целта е веждите да изглеждат цялостни, тъй като при повечето дами има места с неравномерно окосмяване и изсветляване. Срешете веждите в желаната посока със спираловидна четчица (не от спирала). Ако очите са ви по-приближени, акцентирайте външния край на веждите, в случай че са по-раздалечени – вътрешния край.

 

6. Дневният грим изисква по-светли, приближаващи се до цвета на кожата нюанси. Кремоподобните сенки в светли сиво-кафяви тонове винаги са подходящи. Те се нанасят само в подвижната част на горния клепач, в гънката трябва само леко да разнесете с пръсти, за да не се събере там повече количество от сенките във формата на бръчици.

7. За естествен вид използвайте по-обикновен вид спирала и я нанесете само на горните мигли. Преди това отстранете допълнителния туш като прокарате четчицата по гърлото на тубичката. Първо нанесете в средата на миглите,  съвсем леко ги захванете и плъзнете четчицата до края на връхчетата.

8. Руж в прасковен цвят ще изпълни лицето ви със свежест и мекота. Вземете от ружа с по-едра четчица, изтупайте я в ръката си, за да не сложите прекалено много. Започнете от най-високата част на скулите и разнесете настрани, за по-ъгловати лица се разнася и надолу към челюстта. Трябва да се получи съвсем лек тон, за дневен грим ясното контуриране е прекалено и ще ви предаде изкуствен вид.

9. През деня е по-стилно да носите прозрачен гланц за устни. Той ще ги изглади и ще им предаде обем, също така ще ви бъде по-лесно да го нанасяте често през деня. Ако желаете да изгладите разликата в тоналността на устните, контурирайте ги с молив в цвят пепел от рози и разнесете към вътрешността.

 

Share This

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.