Как да мием косата си?

Как да мием косата си?

Правили сте го цял живот и все пак може би допускате някои грешки, които може дори да вредят на косата ви. Прегледайте тези стъпки и разберете дали сте действали правилно.

  1. Започнете с плакнене. Косата трябва да е хубаво намокрена. Топлата вода ще отвори кутикулите  и премахне замърсяванията и наслоените продукти за коса.
  2. Ако имате коса по-дълга от нивото на раменете сложете първо малко балсам на краищата. Така ще ги предпазите от изсушаване и цъфтеж. Балсамът ще хидратира и кутикулите, правейки косата по-гладка и бляскава.
  3. Нанесете шампоана . Направете това само веднъж, противно на това, което твърдят повечето производители. Хубаво масажирайте скалпа, така че да се получи повече пяна. Не слагайте повече от необходимото количество. Придържайте се главно върху областта в близост до корените, там косата най-силно се омазнява. Направете втора сесия с шампоана, само ако косата ви е много мръсна.
  4. Бъдете нежни с косата си. Отривистите и силови движения ще я накъсат. Отнасяйте се с нея сякаш е деликатно цвете. Не правете кръгови движения, това ще заплете косата. Когато нанасяте шампоана или балсама правете вертикални движения с пръстите си, като при вчесване. Недейте да търкате краищата като пране, така ще ги нараните.
  5. Изплакнете шампоана и леко изстискайте косата. Нанесете балсама само от средата на косата към краищата, оставете да подейства и после изплакнете. Не слагайте балсам на корените, защото там се концентрира естествената мазнина на косата.
  6. Завършете като измиете с хладка вода. По този начин ще затворите космените кутикули и ще придадете повече блясък.

haar

Съвети:

Използвайте продукти само за вашия тип коса. Продуктите за обем ще направят косата ви по-суха, те са по-поносими за хора с мазна коса.

Колко често ще миете косата си зависи от типа ѝ. Ако имате много мазна коса ще ви се наложи да я миете всеки ден. Нормалната или суха коса може да се мие три пъти седмично.

 

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *