Как да направим къмпинг до река?

Как да направим къмпинг до река?

Къмпингът на реката може да бъде направен,  като част от каране на кану, каяк или друга експедиция с лодка или може просто да решите да намерите къмпинги покрай реката. Каквото и да е целта, има някои важни неща, които трябва да знаете, за да сте в безопасност и да се наслаждавате на престоя си.

csm_familiencamping-camping-am-fluss-park-grubhof-in-lofer-06_07e9421821.adaptive

 

1. Избор на къмпинг край реки – Ако карате на каяк, каране на кану или каране на лодка, вземете карта, която ви показва къде е безопасно да спрете и да се отпуснете.

2.  Поддържане на безопасност – Решете дали ще изберете съществуващ къмпинг край река или искате да си направите собствен къмпинг.

– Никога не се качвайте на сухо речно корито. То може  да изглежда  перфектно, но по време на  буря ще се запълни по-бързо, отколкото можете да си представите. Ако сте заспали, водата може да се рее от източник, който не е известен на всички, без да имате време за бягство.

– Опознайте времето в региона.

– Лагерът трябва да бъде на високо от реката. Дори и да сте на речните брегове, наводненията все още представляват опасност в някои райони, където високите валежи могат да доведат до бързото набъбване на реката.

– Не се настанявайте в пещери, заливи или заливи в скали край брега, освен ако рейнджърите или местните жители не са потвърдили сто процента, че тази област не наводнява. Ако видите влажност на земята или на ръбовете, това означава, че водата прониква вътре.

– Намерете подходящо място, за да направите вашите тоалетни. Не изхвърляйте водата за миене, кухненските отпадъци / остатъците или фекалните вещества в реката. Намерете място далеч от реката, за да изхвърлите използваната вода, следвайте правилните хигиенни практики за използване на тоалетната (или използвайте предоставените тоалетни принадлежности).

– Кажете на някого, ако  отивате на риболов или разходка.  Ако се случи нещо, някой трябва да е наясно с местонахождението и дейността ви.

   

– Някои реки могат да бъдат източник на болести или паразити, в зависимост от това къде сте в света. Направете проучването си, преди да се осмелите да плувате или да стъпвате с боси крака.

– Внимавайте за бързо течаща вода, дълбока вода (често в средата или където има много вода), , ако планирате да плувате или да използвате водите на реката.

dsc06498-e1412140482107

 

 

Използвайте вашия къмпинг като база, ако искате. Освен ако не пътувате с лодка и искате да продължите да се движите, можете да останете в речния лагер няколко дни и да се отправите към приключенията, свързани с реките.

 

3. Помислите за дейности, които да правите. Има много забавни възможности, включително:

– Лодки, каране на кану или каяк, ако има  водни бързеи

– Риболов.

– Водни ски.

– Плуване

– Каране на велосипед или кон

–  Фотографиране, рисуване, ако можете, уловете залез / изгрев или лунен излет над реката

– Поставете кърпата си, сложете слънчевите очила и една добра книга и просто се отпуснете

110491_5406_full

 

R103

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>