Как да организираме детско парти?

Как да организираме детско парти?

Организацията на парти за детски рожден ден е много по-лесна и забавна, когато за тази цел е отделено достатъчно време за подготовка. Веднъж направена, правилната организация опростява нещата и събитията сами следват своята последователност. Възложете на детето си някаква част (с която ще може да се справи) от организацията, но запазете и нещо за изненада. Допитвайте се до детето си по различни въпроси, например каква да бъде темата на партито или каква да е украсата на тортата и т.н. Така то ще се чувства вече „пораснало” и център на събитието дълго преди самото събитие.

i251

Избирането на „тема за партито” може да ви се струва излишно, но ще ви помогне по-лесно да изберете украсата, декорациите на чашките и чинийките, храната и т.н. Някои теми очевидно са по-трудни за изпълнение, отколкото други. Отидете с детето си до няколко парти-магазина и вижте какво има на разположение или да проверете в онлайн магазини.

Има няколко въпроса, по които ще трябва да вземете решение: Кога ще бъде партито? Колко дълго ще продължи? Къде ще да бъде? Има ли нещо, което ще попречи на другите деца да дойдат?

Вземете възрастта на вашето дете под внимание. По принцип, колкото по-малко е детето, толкова по-рано е партито. Не е нужно да продължава през целия ден – няколко часа са повече от достатъчно. Ако не сте у дома, а в някой детски център или клуб, проверете какви времена са свободни.

След като сте решили къде и кога ще бъде партито, вземете покани за гостите, които съответстват на темата. Ако детето ви иска само да раздаде поканите, обяснете му, че не е възпитано да ги раздават пред деца, които не са поканени – това може да накара останалите да се чувстват зле.

i250

Купете всичко необходимо за украсата на партито. Направите си подробен списък, за да не пропуснете някоя дребна, но съществена част като свещичките например. За да не обикаляте дни наред по различни магазини, препоръчваме ви да отидете до един, в който знаете, че ще намерите всичко, дори и да е по-отдалечен. Друг вариант, стига да разполагате с достатъчно време, е да поръчате онлайн с доставка до дома. Уверете се, че поръчката ви ще пристигне навреме!

Celebration clown

Планирайте няколко игри. Това са градивните елементи на доброто забавление, така че проверете за игри, подходящи за възрастта на децата. Колкото по-голямо е детето, толкова по-малко структурирано трябва да бъде партито. За по-малките деца трябва да организирате игри или да наемете аниматор.

i248

   

Когато става дума за рожден ден, едно нещо е неподвластно на времето: тортата. Ще направите домашна или ще купите готова? Изберете украса за тортата, която да подхожда на темата. Въпреки това, логиката диктува, че само торта не е достатъчно. Ще имате нужда от храна и за да се улесните, може да поръчате готова. Пица или доставка от близкото заведение за бързо хранене или може да наемете кетъринг компания да се погрижи за всичко. Сандвичи, соленки, плодове и бисквитки са възможности за избор, също.

i246

Ако е хубав ден и навън  имате грил, децата обичат хот-дог и хамбургери. Да не забравите и питките с горчица и кетчуп! Ако ще да има и други родители или възрастни, трябва да предвидите подходяща храна за тях също. Те може да не са толкова запалени по пиците и сандвичите.

Купете и напитките за партито. Съобразете се с възрастта на децата и поръчайте повече натурални сокове и негазирани напитки за по-малките. Има и специално шампанско за деца, което може да гръмнете след духването на свещичките.

Young girl at party sitting at table with food smiling

Ако децата само ще бъдат доведени на партито и после ще дойдат да ги вземат, дайте на тези родители номера на мобилният си телефон, в случай че закъснеят, подранят или изпратят някой друг да вземе детето им. Създайте протокол за безопасността на всяко дете и не оставяйте детето само или с възрастен, когото не познавате.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *