Как да изберем ветеринар?

Как да изберем ветеринар?

Също като хората животните имат нужда от това някой да поеме грижата за тяхното здраве, не е добре да се сещаме за тях, чак когато се появи здравословен проблем и едва тогава да потърсим ветеринар. Най-добре е предварително да намерите добър специалист, вместо да оставите напрегнатостта на последия момент да ви завладее и да направите необмислен ход. Трябва ви добър ветеринар, на който ще можете да разчитате и който ще осигурява най-добрата грижа за вашия домашен любимец.

i167

Попитайте съседи или приятели за добър ветеринар. Устната реклама и препоръка са много ценни, тъй като те обикновено не са предубедени, пък и е по-вероятно да получите вярна оценка на способностите на лекаря и на практиката му като цяло.

i170За предпочитане е да изберете ветеринарна клиника или кабинет, които да са в близост до дома ви. Има ситуации, при които бързото пристигане при ветеринаря е от съществено значение.

Преди да се спрете на конкретен ветеринар, уверете се, че има опит с вашия вид домашен любимец. Например, ако ветеринарният лекар има много добра репутация като кучешки ветеринар, това е безполезно за вас, ако сте собственик на заек, защото двата вида са съвсем различни.

Пригответе си списък с въпроси, които да зададете на ветеринаря. Задължително се поинтересувайте от:

Работно време. Много е важно дали ще имате гъвкав достъп до вашия ветеринарен лекар, например вечер и през почивните дни.

Такси – разберете техните стандартни цени за консултантски услуги, също и такси за стандартни процедури, като например ваксинации, обезпаразитяване и т.н.

Спешни случаи – какви са условията за извън работно време спешни грижи за вашия домашен любимец, например правят  ли домашни посещения и каква е цената на тази услуга?

i166

Вземете домашния си любимец на първоначалната среща с ветеринарния лекар и вижте дали животното се отнася с доверие към него. Добрият ветеринар успява да създаде положителна връзка между себе си и пациентите си. Ако вашият домашен любимец не особено харесва определен ветеринарен лекар, но няма нищо против другите, доверете се на инстинктите му.

   

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *