Как да преборим пърхота с кокосово масло?

Как да преборим пърхота с кокосово масло?

Изпробвате скъп шампоан против пърхот, но той предизвиква косопад? Или новият продукт премахва пърхота само за малко, за да се завърне с нова сила веднага след спирането на приложението?

Причините за пърхота са различни – при някои е следствие от лоша хигиена, други се оплакват от гъбична инфекция, саборея, суха кожа или контактен дерматит (непоносимост към препаратите за коса).

Ако причината за вашия пърхот е чувствителност към продуктите от търговската мрежа, истинското лечение за вас е преминаването към по-натурален шампоан и балсам. Лошата хигиена също е лечима, така че и нейните жертви могат да почерпят от този метод. Той може да бъде полезен и за хората, страдащи от гъбични заболявания, тъй като рецептата е базирана на кокосово масло и лимон, които има противогъбични свойства.

coconut

Вижте как да преборите пърхота:

  1. Смесете равни части кокосово масло и лимон (около 2 супени лъжици кокосово масло и половин лимон).
  2. Нанесете върху сух скалп (внимавайте да не влиза в очите ви) и оставете да действа за 5 минути.
  3. Изплакнете с вода, без шампоан.

Методът функционира добре на къса коса и без измиване с шампоан, но ако косата е дълга, както при повечето жени, няма да е много далновидно, защото косата ще се омазни изключително. Прилагайте сместа като маска в ден, в който не ви очакват срещи с хора, оставете я на главата си за час или повече и после я отмийте с шампоан. Мазнината излиза по-лесно от косъма, ако насапунисате главата си с шампоан, преди да я намокрите. Странно е, но е по-ефективно.

Кокосовото масло се ползва широко в Индия като маска за коса, но някои от вас може да имат алергия или непоносимост към този продукт.Съществуват твърдения, че реакцията на кожата е резултат от изчистване на токсините, но при всички случаи тествайте на малък участък от кожата си, преди да нанесете върху скалпа.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *