Как да релаксираме след напрегнат ден?

Как да релаксираме след напрегнат ден?

Чувството за постоянна умора и напрегнатост е често срещано при много хора. Това се дължи най-вече на липсата на време за пълноценна почивка. Ако не отделяте време за себе си, стресът постепенно се натрупва. Вместо да се лутате вечер без да вършите нещо полезно, по-добрият варинт е да отделите малко време за разпускане след напрегнатия ден. Ето няколко идеи, които да ви помогнат да релаксирате и да се почувствате освежени с готовност на следващия ден да с посрещнете света преродени.

i27Вземете си гореща вана с ароматни мехурчета. Потърсете пяна за вана, която да прави много мехурчета и има приятен за вас аромат. Ако нямате вана, вземете си дълъг горещ душ, като може да изтъркате тялото си с ароматен сапун или боди гел. Топлината и приятния аромат, съчетани с чувството за чистота, ще възвърнат силите и настроението ви.

Хапнете от любимата си храна. При повечето хора това е нещо сладко (бонбон, шоколад, сладолед) или мазно (чипс,баничка), затова и избягват да ги консумират. Няма да си навредите особено, ако отвреме на време се „поглезите“, освен това въглехидратите ще ви заредят с допълнително енергия и ще повдигнат вашето настроение.

i28

i31Запалете няколко ароматни свещи. Проверете дали ви харесва миризмата на свещта преди да я купите – търсете свещи от пчелен восък, соеви или палмови свещи, тъй като петролните и лоените свещи отделят отровни изпарения. Приятният аромат, както и трептенето на пламъка ще помогнат за успокояването на ума Ви.

Пуснете си успокояваща музика. Подходящи за релаксация са  класическата музика, звуци на делфини и китове, шумоленето на океанските и морски вълни и т.н. Ако нямате такива мелодии в музикалната си колекция, можете да откриете такива в интернет. Стойте далеч от рок, опера, пънк или поп музика.

i29

Гледайте интересен филм. Подгответе нещо за хапване като пуканки или снакс и любимото си питие. Пуснете си любим филм и се опитайте да забележите детайли, които преди не сте пропускали.

i32

Пригответе си удобно място за сън. Ако решите да си легнете след работа веднага след като се приберете в къщи, създайте си допълнително удобство във вашия кът за спане, като добавите бутилка с гореща вода или увеличите  температурата малко повече, ако е студено; обратното, ако е прекалено топло, отворете прозорците прозорците за поне 15 минути непосредствено преди лягане, за да навлезе свеж въздух.

   

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *