Как да възстановим увредена коса?

Как да възстановим увредена коса?

Косата може лесно да се повреди от неправилно третиране, но възстановяването ѝ отнема повече време и усилия. Добрата новина е, че има техники, които веднага ще подобрят изгледа ѝ, докато се възстанови напълно с течение на времето.

images46Скъсете дължината на косата. Ако имате раздвоени краища или косата ви има изсушен вид  „като слама”, първото нещо, което трябва да направите, е да се подстрижете. Колкото повече отрежете, толкова по-свежа и здрава ще изглежда косата ви.

Докато косата ви се възстанови напълно не трябва да използвате загряващи уреди като сешоар, маша или преса за коса. Честото използване на тези уреди, независимо от обилното напръскване със спрейове за термозащита, сериозно уврежда косата. Ако е необходимо да навивате косата си, използвайте по-нежен метод като ролки например.

images47

images48Спрете да боядисвате или изрусявате косата си. Процесът на трайна промяна на естествения цвят на косъма изисква употребата на силни химикали, а да обезцветявате, боядисвате или изрусявате увредена коса може да има много сериозни последици. Същото се отнася и за студеното къдрене. За известно време използвайте къна за коса.

Дори специални терапевтични продукти, предназначени за възстановяване здравия вид на косата често съдържат химикали, които не са добри за вашата коса, затова винаги проверявайте съдържанието, независимо колко скъп и реномиран е продуктът. Вместо това използвайте натурални маски за суха и увредена коса. Може да си ги купите или да си ги приготвите у дома. Има много различни рецепти за приготвяне на домашна маски, но слънчогледовото масло е една от най-популярните съставки за възстановяване на увредените коси. Втрийте малко количество в корените и по цялата дължина на косата. Оставете да престои около 20 – 25 мин. и измийте с мек шампоан. Повтаряйте тази процедура ежеседмично, до постигане на видими резултати.

images50

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *