Как да създадем шорткът на десктопа на компютъра?

Как да създадем шорткът на десктопа на компютъра?

Повечето хора предпочитат да съхраняват важни документи или албуми със снимки в твърдия диск (D) с цел да не загубят информацията при евентуално преинсталиране на Windows или при възникване на друг проблем. За да не губите ценно време, докато стигнете до тези документи, създайте си „Пряк път” (Shortcut) директно на десктопа (Desktop). „Shortcut” или „Пряк път” се нарича директният достъп до папка или файл в компютъра, без да е необходимо да отварянето всички прозорци, за да стигнете до местоположението им.

Кликнете с десен бутон върху празно поле на десктопа. Посочете „New” (Нов) от диалоговия прозорец. Това ще доведе до отваряне на още един прозорец. От него изберете опцията  „Shortcut”.

Untitled8

Ще се отвори прозорец, където да посочите къде се намира файла, за който искате да създадете „Shortcut”. Натиснете „Browse” и после изберете „Computer”.

Untitled9

Продължете да посочвате пътя, докато не стигнете до желаната папка или файл. Натиснете „ОК”.

Untitled10

Кликнете върху „Next”, после попълнете име на „Пряк път” (Shortcut) и натиснете „Край” (Finish).

Untitled12

 

Другата възможност е да кликнете с десен бутон върху самия файл, ще ви излезе опцията Create Shortcut в отварящото се меню. След като се появи новата иконка, можете собственоръчно да я поставите на десктопа.

   

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *