Как да използваме остатъците от бира?

Как да използваме остатъците от бира?

Кой би оставил и капка от пенливата течност?! Ако ви се откъснат от сърцето и стомаха последните пръст-два (че и повече) бира в бутилката, можете да им намерите интересни полезни приложения.

bier21. Като тор

Какво по-лесно от това да изсипете част от вече затоплилата се в ръцете ви бира върху поляната, фикуса и други растения. Бирата е източник на въглехидрати за микробите в почвата, които толкова ще се развълнуват от почерпката, че ще преобразуват веществата в храна за растението.

2. Капан за плужеци

Плужеците и охлювите не могат да устоят на биреното изкушение! Кой би им се разсърдил? Ако слузестите мекотели тормозят градината, устройте им угощение с малко бира в плоска паничка. Привлечени от аромата на ферментиралата мая те ще дойдат на пир, ще се удавят или напият, а тогава вие с един удар ще се отървете от множество вредители.

3. Полиране на дървени мебели

Няма научно обяснение, или поне не открихме такова, защо бирата придава блясък на дървените мебели. Просто натъркайте мебелите с малко бира и наблюдавайте ефекта.

4. Полиране на бижута

Естествената киселинност на бирата ще прeдадае блясък на бижутата от благороден метал. Потопете ги в купичка с бира, изчакайте малко и после ги избършете до блясък със суха кърпа.

beer-hair5. Грижа за косата

Можете да замените балсама за коса с малко бира. Измийте първо косата си с шампоан и после потопете краищата в бира. Остатъка втрийте в корените с масажиращи движения. Оставете да подейства за минута и изплакнете. Наличието на протеини в бирата прави косата по-обемна и жива.

   

6. Отстраняване на ръждясали болтове

Този метод не винаги ще сработи, но поливането на болтовете с бира би трябвало да смъкне ръждата и да ги разхлаби, така че да можете по-лесно да ги извадите.

7. Маска за лице

Направете си маска, смесвайки 1 ч.л бира с 1 ч.л кисело мляко, 1 ч.л зехтин, 1 белтък, 1 ч.л бадемово масло. Оставете да действа в продължение на 15 минути. Бирата ще има стягащо действие и ще балансира нивата на ph.

8. Педикюр

Потопете краката си в разтвор от 1 литър вода и половин бутилка бира (кощунство, да!), изчакайте 15 минути, подсушете и намажете с лосион. Маята в бирата ще омекоти кожата на краката, а алкохолът има антибактериално и антисептично действие.

bee9. Отклоняване на оси и пчели

Ако ви навестяват в градината жилещи насекоми, привлечете ги далеч от вас като оставите отворени бутилки или кенчета на поне 4 метра от вас. Привлечени от захарите в бирата, насекомите ще ви оставят на спокойствие.

beer10. За готвене

Съществуват може би множество рецепти за мариноване на месо с бира, любимия на много кулинари метод е поставяне на кенче бира във вътрешността на цяло пиле. Кенът ще освободи аромати от изпитата бира, а и ще поддържа пилето в изправен стоеж така, че ще се изпече равномерно.

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *