Джинджифилът – натуралният имуностимулатор!

Джинджифилът – натуралният имуностимулатор!

От дълбока древност джинджифилът е познат със своите лечебни свойства. За родина на този корен се спряга Югоизточна Азия. Самият Конфуций (557-479 г. пр.н.е.) го споменава в своите „Аналекти“, говори се, че мъдрецът не е сядал на масата без него. Джинджифилът е с високо съдържание на манган и минерали, които допринасят за устойчивост към болести. Той предпазва лигавицата на сърцето и кръвоносната система, намалява високото кръвно налягане,  понижава нивата на вредния холестерол. Също така действа стабилизиращо и укрепващо на имунната система, препоръчва се след травми и заболявания, тъй като спомага за преодоляването на болки и възпаления, има силна възстановителна функция. Тази ароматна подправка влияе положително върху мъжкото здраве, а редовната му употреба повишава потентността.

image158

Ето как бързо и лесно да приготвите натурален имуностимулатор с джинджифил:

Обелете и настържете (на ситната страна на рендето) два пресни корена от джинджифил (колкото два средно големи картофа); обелете кората на два лимона и ги нарежете на ситно, като внимателно премахнете всички семки. Вземете обикновен буркан от 700 мл и ги смесете в него. После допълнете буркана с мед и разбъркайте хубаво.

Вземайте по 1 супена лъжица сутрин на гладно,  за предпочитане е да използвате дървена или пластмасова лъжица, но и металната няма да представлява голям проблем.

image159

Не предозирайте, въпреки че коренът от джинджифил има много ползи за здравето, има и потенциални странични ефекти. Той може да понижи производството на тромбоксан и да възпрепятства събирането на плателетите. Това повишава риска от кървене. Затова, ако страдате от хемофилия или приемате лекарства, разреждащи кръвта (като аспирин), не се препоръчва употребата на джинджифил.

Сподели
1578 4 Без категория

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *