Как да имаме късмет на Петък 13-ти?

Как да имаме късмет на Петък 13-ти?

Петък 13-ти се приема за зловеща, изпълнена със суеверия дата, която носи изключително лош късмет. Това обаче в никакъв случай не е задължително, напълно е в реда на нещата да превърнете тази дата в свой щастлив ден и с усмивка да посрещнете числото 13. Напълно е разбираемо за тези, които не вярват в тъмните сили, да прекарат поредния си „Ден на майстора“ в обичайния ритъм, но суеверните ще се нуждаят от „магическа“ помощ, нали знаете „клин клин избива“. Плюйте си в пазвата и се пригответе за оръжията на суеверника:

  • image142Ставайте от леглото от дясната страна (ваше дясно). Ставането от тази страна гарантирано ще направи деня ви по-късметлийски според някои суеверия. Ако не можете да се измъкнете от тази страна, тъй като е в непосредствена близост до стената или по друга причина, ще ви се наложи пак да станете – очаква ви поредният работен/учебен ден.
  • Носете червено бельо. Евентуално този цвят ще ви донесе повече късмет, отколкото други краски. Каквото и да правите, не може да носите зелени гащи, в противен случай късметът ще ви изостави.
  • Вземете си любимия талисман на излизане. Поставете го в джоба си и го носете цял ден.
  • Забравете за почистването.  Петък 13-ти е чудесно извинение да оставите домакинските си задължения, защото държането на метла, смяната на чаршафи, обръщането на матраци, прането заедно с редица други дейности носи лош късмет. Очаква ви един мързелив петък, не е ли това добър късмет!

Ако не желаете да задълбочавате суеверието си, просто се научете да мислите позитивно:

Обявете  този ден, за ден , в който ще оставите настрана лошото настроение, раздразнителността и вашите текущи спорове с колеги или членове на семейството. Това е денят, в който ще изберете добрите неща, добрите мисли и добрите резултати. Действително, да не се вярва в лошия късмет е добър подход, тъй като изследванията показват, че хората, които вярват в него са склонни да го привличат!

Обявете на всеослушание, че 13 е вашето щастливо число. Нека всички разберат колко сте развълнувани, че датата 13-ти се е паднала отново в петък и как очаквате един прекрасен ден.

image144Поне веднъж се опитайте да тествате късмета си на тази дата. Излезте навън и умишлено направете няколко неща, които включват шанс и късмет. Купете си билет от лотарията за следващия голям тираж или скреч карта, направете залог. Ако сте твърде млади за хазарт, изиграйте някои игри на късмета у дома с приятели или гледайте мач по телевизията и направете прогноза.

Да кандидатствате за нова работа може да не е добра идея. Ако вие не сте, отсрещната страна може да е суеверна; някъде там има хора, които в този ден дори не отварят нов буркан лютеница. Но защо да не обърнете суеверието с главата надолу и да направите нещо, което да принуди Птичето на късмета да ви кацне на рамото? Днес може да е денят, в който късметът най-после да ви пресрещне!

В случай че настроението ви е минорно и трудно вдигате глава от земята в ужас, че точно днес ще се спънете жестоко, трябва да разсеете мислите си с нещо забавно. Отбележете си този ден като време за пазаруване и забавление с приятели, все пак е петък. Отидете на концерт, на ресторант, на бар, използвайте деня като повод за забрава на проблемите!

image145Гледайте по-ведро на нещата, ако днес сте стъпили накриво, замислете се за живота си като цяло. Какво ви кара да се чувствате късметлии? Помислете за всички неща, за които сте благодарни в живота си? Кои са хората в живота ви, които са най-важни за вас? Какво не бихте променили в живота си, дори за целия свят? Напомняйте си, за всички хора, възможности и неща, които ви карат да се чувствате щастливи в живота си всеки път, когато изпитвате чувство за предстояща беда!

Спрете да обвинявате лошия късмет! Отървете се от нелепите суеверия и поемете отговорността за решенията и събитията в живота си.

Ако продължавате да мислите за късмета си по цял ден, ще станете разсеяни и вероятността да ви се случи нещо не-късметлийско е много голяма. Нещо повече, психологът Ричард Уайзман, който провел изследване за вярата в лошия късмет, предполага, че вярата  в суеверия всъщност може да бъде начин да се избегне поемането на отговорност за собствените неуспехи. Така че това може да бъде толкова добър ден, като всеки останал, стига да се отървете от досадните суеверия и позволите на живота си да се ръководи от разума, а не от страхове и полу-истини.

   

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *